انگلستان دارای سابقه طولانی و درخشانی در زمینه آموزش عالی است و به عنوان یکی از محبوبترین مقاصد تحصیلی جهان برای دانشجویان بین المللی شناخته میشود. اگر شما هم قصد اپلای برای تحصیل در دانشگاههای انگلستان را دارید، ما در این مقاله از موسسه مهاجرتی زنگنه یک راهنمای کاربردی و گسترده با اطلاعات کلیدی درباره مراحل اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان ارائه کردهایم تا شما عزیزان بتوانید با موفقیت پروسه اپلای برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر خود در انگلستان را طی کنید.
فهرست مطالب
نحوه اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان
نحوه اپلای برای پذیرش از دانشگاههای انگلستان، به مقطع تحصیلی شما بستگی دارد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی، میتوانید از طریق پلتفرم واحد UCAS (سرویس پذیرش دانشگاهها و کالجها) برای حداکثر 5 دوره درخواست پذیرش دهید. پس از تکمیل درخواست خود، UCAS اطلاعات شما را به دانشگاههای انتخابی شما ارسال میکند. برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی معمولا باید درخواست خود را مستقیما به وب سایت دانشگاه ارسال کنید. با این حال، برخی از دورههای مقطع تحصیلات تکمیلی نیز از طریق سرویس UCAS Postgraduate در دسترس هستند.
مراحل کلی اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان
اگر به دنبال اپلای و پذیرش تحصیلی از دانشگاههای انگلستان هستید، درک فرآیند درخواست و مراحل اپلای، ضروری است. در اینجا مراحل کلی اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان را آوردهایم:
انتخاب رشته و پیدا کردن دانشگاه
تحصیل در انگلستان فرصتی برای کسب مهارتها، چشم انداز شغلی عالی و اعتماد به نفس مورد نیاز برای تحقق پتانسیل خود است. برای اطمینان از انتخاب رشتهای که برای شما با توجه به علایق و اهداف شما مناسب است، تا جایی که میتوانید درباره طیف دورهها، کالجها و دانشگاههای موجود ارائه دهنده رشته مورد نظر خود مطالعه و تحقیق کنید و آنها را با هم مقایسه کنید تا بدانید کدام دانشگاهها برای رشته انتخابی شما بهترین در نظر گرفته میشوند.
انتخاب دانشگاه مناسب نیز اهمیت زیادی دارد و بسیار مهم است که زمان زیادی اختصاص دهید تا بهترین رشته و بهترین دانشگاه را برای خود در نظر بگیرید. برای انتخاب نهایی خود، میتوانید عواملی مانند رنکینگ دانشگاههای انگلستان، موقعیت مکانی دانشگاه، هزینه زندگی و جو کلی دانشگاه را در نظر بگیرید.
علاوه بر در نظر گرفتن فاکتورهای بالا، میتوانید در برخی از روزهای آزاد در دانشگاه حضور یابید. شما میتوانید با دانشگاهیان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه، از جمله اعضای پذیرش و تیمهای پشتیبانی صحبت کنید. اگر خارج از انگلستان هستید و نمی توانید برای یک روز آزاد در دانشگاه حضور یابید، در حال حاضر اکثر موسسات آموزش عالی انگلستان روزهای آزاد مجازی را به صورت آنلاین ارائه میدهند، که همچنان میتوانید سخنرانیها را تماشا کنید، با دانشگاهیان و دانشجویان چت کنید و سؤال بپرسید. برخی از دانشگاهها نیز عکسها و فیلمهای 360 درجه از محوطه دانشگاه ایجاد میکنند تا بتوانید احساس بودن در آنجا را داشته باشید.
برآورده کردن معیارها و شرایط پذیرش
پس از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر برای اپلای، اطمینان حاصل کنید که شرایط پذیرش را برآورده میکنید. موسسات آموزش عالی در انگلستان شرایط و معیارهای پذیرش را برای ارزیابی شایستگی و صلاحیت دانشجو برای دوره مورد نظر در نظر میگیرند. این معیارها معمولا شامل اثبات توانایی زبان انگلیسی و نشان دادن اشتیاق خود برای تحصیل از طریق انگیزه نامه و همچنین موارد دیگر است.
شرایط پذیرش دانشگاههای انگلستان از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و همچنین رشته انتخابی شما متفاوت است. برای مثال، شرکت در آزمونهای ورودی به دانشگاههای انگلستان، برای برخی از دانشگاهها و برخی از رشتهها الزامی است. برخی از این آزمونها شامل آزمون استعداد بالینی انگلستان (UKCAT) برای دانشجویانی که قصد تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی را دارند، آزمون پذیرش پزشکی (BMAT) آزمون دیگری برای دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و همچنین علوم دامپزشکی است. آزمون استعداد ملی قانون (LNAT) نیز برای دانشجویانی است که قصد تحصیل رشته حقوق را دارند.
علاوه بر آزمونهای ورودی، مهارت دانش زبان انگلیسی از طریق آزمونهای استاندارد زبان انگلیسی برای دانشجویان بین المللی الزامی است. آزمونهای مختلفی برای اپلای در دانشگاههای انگلستان پذیرفته شده است، که آزمون آیلتس و سپس تافل معمولا رایجتر است. حداقل نمرات این آزمونها برای پذیرش به شرح زیر است:
- آزمون آیلتس: حداقل نمره 6.0 تا 7.5 (بسته به دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته).
- آزمون تافل: حداقل نمره 90 تا 110 (بسته به دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته).
یکی دیگر از شرایط پذیرش تحصیلی در دانشگاههای انگلستان، به ویژه دانشگاههای برتر این کشور، شرکت در مصاحبه است، که به عنوان آخرین مرحله از فرآیند درخواست است. مصاحبه کننده ممکن است علاقهمند باشد که درباره اهداف متقاضی بیشتر بداند و بفهمد که چگونه برنامههای آینده آنها با رشتهای که برای آن درخواست کردهاند، مطابقت دارد.
جمع آوری تمام مدارک مورد نیاز دانشگاه
هنگامی که در مورد دانشگاهها و رشته خود تصمیم گرفتید و الزامات درخواست هر دانشگاه را بررسی کردید، برای اثبات واجد شرایط بودن خود، باید مجموعهای از مدارک را ارائه دهید. بسته به اینکه متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقطع تحصیلات تکمیلی هستید، باید اطلاعات خود را از طریق UCAS یا وب سایت دانشگاه ارسال کنید.
به طور کلی این مدارک میتواند شامل موارد زیر باشد:
- پاسپورت معتبر
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- مدرک زبان انگلیسی
- مدارک تحصیلی مقاطع قبلی به همراه ریزنمرات رسمی
- در صورت نیاز، مدرک آزمونهای ورودی مانند آزمون LNAT (برای رشته حقوق)، آزمون پذیرش ریاضیات یا MAT (برای علوم و مهندسی)، آزمون پذیرش پزشکی زیست پزشکی یا BMAT (برای برنامه پزشکی، زیست پزشکی و دندانپزشکی) و …
- نمونه کارهای هنری برای رشتههای هنر (پورتفولیو)
- رزومه (CV) در صورت وجود
- پروپوزال تحقیقاتی برای مقطع تحصیلات تکمیلی
در برخی موارد، دانشگاهها ممکن است پس از ارسال درخواست شما، مدارک اضافی دیگری را درخواست کنند. برای جلوگیری از تاخیر یا از دست دادن ددلاینها، مدارک خود را با فاصله زمانی زیادی از قبل ارسال کنید.
بررسی ددلاین دانشگاه مورد نظر
برای اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان، بسیار مهم است که از تاریخها و ددلاینهای اصلی آگاه باشید. ددلاینها بسته به مقطع، رشته و در برخی موارد، دانشگاهی که برای آن درخواست میدهید، متفاوت است. در اینجا چند تاریخ کلیدی وجود دارد:
- اواسط اکتبر (16 اکتبر): آخرین ددلاین در آکسبریج (دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج) و برای اکثر دورههای پزشکی، دامپزشکی و دندانپزشکی.
- پایان ژانویه (31 ژانویه): آخرین مهلت برای اکثر رشتههای دیگر در مقطع کارشناسی
برای مقطع تحصیلات تکمیلی در انگلستان ددلاین مشخصی وجود ندارد و ددلاین مقطع تحصیلات تکمیلی را میتوانید از طریق وب سایت هر دانشگاه بررسی کنید.
ارسال درخواست پذیرش
هنگامی که مدارک خود را جمع آوری کردید و ددلاین دانشگاه مورد نظر را بررسی کردید، میتوانید درخواست خود را ارسال کنید. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، نحوه درخواست پذیرش از دانشگاههای انگلستان، با توجه به مقطع تحصیلی شما از طریق UCAS برای مقطع کارشناسی و از طریق وب سایت دانشگاهها برای مقطع تحصیلات تکمیلی انجام میشود.
در ادامه این مقاله به نحوه اپلای از طریق UCAS با ارائه جزئیات بیشتر پرداختهایم. در مورد نحوه ارسال درخواست برای مقطع تحصیلات تکمیلی، وب سایت هر دانشگاه جزئیات خاصی را در مورد نحوه درخواست، مدارک مورد نیاز و ددلاینهای مهم ارائه میدهد. اگر در مورد هر بخشی از پروسه اپلای مطمئن نیستید، میتوانید از کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی زنگنه، مشاوره و راهنمایی دریافت کنید.
دانشگاه یا کالج انتخابی شما معمولا از طریق ایمیل با شما در ارتباط است تا نتیجه درخواست و اینکه آیا پیشنهادی برای تحصیل دریافت کردهاید یا خیر را ارائه دهد. اگر از طریق UCAS درخواست دادهاید، پیگیری وضعیت درخواست خود در هر زمانی امکان پذیر است.
آماده شدن برای مصاحبه (در صورت نیاز)
یکی از مراحل مهم در روند اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان، که متقاضیان موفق را متمایز میکند، شرکت در مصاحبه است. اما فقط برخی از دانشگاهها یا دورههای تحصیلی متقاضیان را ملزم به شرکت در مصاحبه میکنند. (دورههایی از جمله دندانپزشکی، مددکاری اجتماعی و پرستاری، و رشتههای هنری مانند موسیقی، بازیگری و طراحی)
به خاطر داشته باشید، مصاحبه فرصتی است تا نقاط قوت خود را به نمایش بگذارید و نشان دهید که چرا برای دانشگاه و رشته انتخابی خود مناسب هستید. بنابراین، آماده شدن برای مصاحبه از قبل مهم است. برای اطمینان از بهترین نتیجه مصاحبه تحقیق در مورد دانشگاه و آشنایی با ارزشها، برنامهها و دستاوردهای آن بسیار مهم است تا بتوانید در مورد آنها در مصاحبه صحبت کنید.
دریافت پیشنهاد پذیرش
پس از ارسال درخواست و شرکت در مصاحبه، پیشنهاد پذیرش بی قید و شرط و یا پیشنهاد مشروط دریافت خواهید کرد که باید آن را تایید کنید.
- پیشنهاد مشروط یا کاندیشنال: به این معنی است که اگر برخی از شرایط پذیرش را نداشته باشید، به عنوان مثال، کسب نمره بالاتری در آزمون زبان، میتوانید پذیرش مشروط دریافت کنید و پس از شرکت در دورههای زبان و کسب نمره قبولی، پذیرش بدون قید و شرط دریافت کرده و برای تحصیل رشته مورد نظر خود آماده شوید.
- پیشنهاد بدون قید و شرط: به این معنی است که شما در حال حاضر تمام شرایط پذیرش را برآورده کردهاید و به صورت تضمینی میتوانید در دانشگاه تحصیل کنید.
تامین بودجه مورد نیاز برای تحصیل
اکنون زمان تامین بودجه مورد نیاز برای تحصیل در انگلستان است. هزینه تحصیل در انگلستان نسبتا بالا است و علاوه بر اثبات تمکن مالی، باید شهریه تحصیلی و هزینههای زندگی دانشجویی در این کشور را در نظر بگیرید.
به طور کلی، هزینه شهریه برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی از 11،400 تا 38،000 پوند در سال متغیر است. هزینه شهریه دورههای بالینی مانند پزشکی ممکن است سالانه 64،000 پوند باشد. هزینه شهریه در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز معمولا از 9،000 تا 30،000 پوند متغیر است. برای پوشش هزینههای ماهانه زندگی دانشجویی در انگلستان که شامل محل اقامت، حمل و نقل، غذا و موارد دیگر میشود، معمولا باید حدود 900 تا 1،400 پوند درنظر داشته باشید.
خوشبختانه، راههای مختلفی برای جبران هزینههای مالی یا حداقل مدیریت کردن هزینههای تحصیل در این کشور وجود دارد، که عبارتند از:
- دریافت وام شهریه
- دریافت بورسیه
- دریافت کمک هزینههای دانشجویی
- حمایت مالی از طرف تراست ها و بنیادهای آموزشی
- انجام کار پاره وقت
اپلای برای ویزای تحصیلی انگلستان
به عنوان یک دانشجوی بین المللی، برای تحصیل در انگلستان به ویزای تحصیلی این کشورنیاز دارید. با داشتن پیشنهاد پذیرش خود و سایر مدارک دیگر میتوانید برای دریافت ویزا اقدام کنید. به طور کلی، برای دریافت ویزای تحصیلی انگلستان، مدارک زیر مورد نیاز است:
- پاسپورت معتبر
- 2 عدد عکس رنگی در اندازه پاسپورت
- نامه پیشنهاد پذیرش دانشگاه
- اثبات تمکن مالی (1،334 پوند در ماه (تا 9 ماه) برای تحصیل در لندن. 1،023 پوند در ماه (حداکثر 9 ماه) برای تحصیل در خارج از لندن)
- بیمه درمانی
- مدرک اقامت
- مدرک زبان
- اثبات پرداخت هزینه درخواست ویزا
- تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی انگلستان
مراحل اپلای از طریق UCAS
UCAS مخفف “سرویس پذیرش دانشگاهها و کالجها” است. این سازمان به درخواستهای اپلای برای دورههای کارشناسی در دانشگاهها و کالج های انگلستان رسیدگی میکند. به بیان دیگر، UCAS یک واسطه بین شما و دانشگاههایی است که قصد تحصیل در آنجا را دارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک فرم درخواست UCAS ایجاد کنید و با آن برای رشته و دانشگاه انتخابی خود درخواست دهید.
در اینجا، مراحل اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان از طریق UCAS را شرح دادهایم. به یاد داشته باشید که برخی از این مراحل قبل از تکمیل درخواست، نیاز به آماده سازی دارند.
- ثبت نام در UCAS
اولین قدم ایجاد یک حساب کاربری و ثبت نام با اطلاعات شخصی خود در UCAS Hub است.
- پاسخ به سوالات
در مرحله بعد، باید جزئیات بیشتری را تکمیل کنید و به چند سوال پاسخ دهید. یک آدرس ایمیل بهروز را وارد کنید که بتوانید مرتبا آن را بررسی کنید و به تمام سؤالات فرم پاسخ دهید. شما باید اطلاعاتی در مورد شرایط شخصی خود ارائه دهید. علاوه بر این، شما باید در مورد وضعیت مالی خود و نحوه برنامه ریزی برای تأمین بودجه تحصیل خود پاسخ دهید.
- تکمیل بخش مربوط به سوابق تحصیلی
در این بخش، شما باید تمام مدارک تحصیلی خود را ارائه دهید. شما باید تمام جزئیات مربوط به تحصیلات و مدارک قبلی خود را نیز اضافه کنید.
- تکمیل بخش مربوط به سوابق کاری
ممکن است هنوز تجربه کاری زیادی نداشته باشید، اما هر نوع شغلی که داشتهاید یا حتی کارهای داوطلبانهای که انجام دادهاید، میتواند در پذیرش شما موثر باشد. بنابراین تمام تجربیات حرفهای که دارید را ارائه کنید.
- انتخاب دورههای مدنظر خود
پس از رسیدن به این بخش، میتوانید تا 5 رشته دانشگاهی مورد نظر خود را انتخاب کنید که میتوانند در دانشگاههای مختلف یا همان دانشگاه باشند، اما هر رشته به عنوان یکی از 5 انتخاب به حساب میآید.
- اضافه کردن انگیزه نامه یا بیانیه شخصی
انگیزه نامه بخش ضروری برای اپلای از طریق UCAS است و شانس شما برای متمایز شدن از سایر متقاضیان را بیشتر میکند. در این قسمت باید متنی بین 1000 تا 4000 کلمه بنویسید و با برجسته کردن استعدادهای منحصر به فرد خود و متقاعد کردن اعضای تیم پذیرش، توضیح دهید که چرا شما انتخاب مناسبی برای دانشگاه آنها هستید و چرا دوره انتخابی شما، انتخاب مناسبی برایتان است.
به طور کلی در انگیزه نامه، باید این موارد را پوشش دهید:
- چرا رشته تحصیلی خاص خود را انتخاب کردهاید؟
- آنچه شما را در مورد رشتههای انتخابیتان هیجان زده میکند، چیست؟
- آیا رشته تحصیلی قبلی یا فعلی شما با این دوره مرتبط است؟
- آیا تجربه کاری مرتبط که بتواند برایتان موثر باشد، دارید؟
- چه تجربیاتی از زندگی داشتهاید که میتوانید درباره آنها صحبت کنید؟
- به چه دستاوردهایی بیشتر افتخار میکنید؟
- چه مهارتهایی دارید که شما را برای این دوره کمک میکند؟
- چه برنامه و جاه طلبیهایی برای آینده شغلی خود دارید؟
به خاطر داشته باشید که انگیزه نامه میتواند تفاوت زیادی در نتیجه درخواست شما ایجاد کند، بنابراین مطمئن شوید که برای نوشتن و بررسی آن قبل از تکمیل درخواست، زمان کافی اختصاص دادهاید.
- اضافه کردن توصیه نامه یا نامه مرجع
پس از تکمیل تمام اطلاعات مورد نیاز، باید اطلاعات ارتباطی با فردی که برای شما توصیه نامه نوشته است را ارائه دهید. در حالت ایده آل، این فرد باید معلم مدرسهای باشد به تازگی از آن فارغ التحصیل شدهاید. اما اگر پس از یک وقفه طولانی و گپ تحصیلی اپلای کردهاید، کارفرمای شما نیز میتواند توصیه نامهای برای شما بنویسد.
به طور کلی، داور شما باید کسی باشد که شما را از نظر آکادمیک یا حرفهای میشناسد و میتواند اخلاق کاری، تعامل با همسالان و مناسب بودن شما برای تحصیلات عالی یا شغل در آینده را تضمین کند.
توجه داشته باشید که توصیه نامه نباید از طرف دوستان یا اعضای خانواده شما باشد و در این صورت ممکن است منجر به لغو درخواست شما شود.
- پرداخت هزینه درخواست UCAS و ارسال درخواست
در نهایت باید هزینه درخواست UCAS را پرداخت کنید. در حال حاضر اگر یک انتخاب دارید، هزینه 22.50 پوند یا اگر برای چند دوره درخواست میدهید، 27 پوند است. اکنون میتوانید درخواست خود را ارسال کنید.
- پیگیری درخواست خود
هنگامی که درخواست خود را ارسال کردید، میتوانید وضعیت درخواست خود را از طریق حساب UCAS نظارت کنید تا ببینید کدام دانشگاهها درخواست شما را دریافت کردهاند و آیا پیشنهادی دریافت کردهاید یا خیر. به خاطر داشته باشید که قبل از دریافت هر نوع پیشنهادی، ممکن است برای مصاحبه دعوت شوید، بنابراین فراموش نکنید که ایمیل و حساب UCAS خود را به طور مرتب چک کنید.
- پاسخ به به پیشنهاد پذیرش
اگر پیشنهادی از دانشگاه دریافت کردید، باید از طریق حساب UCAS خود به آن پاسخ دهید. میتوانید پیشنهاد پذیرش خود را قبول یا رد کنید و یا حتی به تعویق بیندازید.
توجه داشته باشید، هنگامی که پیشنهاد پذیرش را پذیرفتید، این پذیرش به انتخاب قطعی شما تبدیل میشود و به این معنی است که شما متعهد به رفتن به دانشگاه مدنظر هستید. اگر بعدا نظر خود را تغییر دهید و پیشنهاد پذیرش را رد کنید، دیگر نمیتوانید پیشنهاد پذیرش دانشگاه دیگری را بپذیرید. در این صورت میتوانید از طریق Clearing درخواست پذیرش دهید.
Clearing فرآیند ارائه شده توسط دانشگاهها برای تکمیل ظرفیت دانشگاهها پس از دورههای درخواست عادی است. در حالت ایده آل، باید قبل از مهلت مقرر یا همان ددلاین از طریق مسیر عادی که در بالا توضیح دادیم، درخواست دهید. در غیر این صورت، میتوانید از طریق Clearing درخواست دهید. پیدا کردن ظرفیت از طریق Clearing به هیچ وجه بر تجربه تحصیلی شما یا میزان موفقیت شما در مقطع تحصیلی تأثیر نمیگذارد.
دانشگاه های برتر انگلستان برای اپلای و پذیرش تحصیلی
یکی از روشهای اعتبارسنجی دانشگاههای انگلستان، بررسی رتبه بندی دانشگاهها، از جمله رتبه بندی دانشگاههای جهانی QS است که ارزیابی بیطرفانهای از بهترین دانشگاههای جهان را ارائه میدهد. این رتبه بندی، بر اساس تعدادی از شاخصها از جمله شهرت علمی، تحقیقات، نتایج استخدام فارغ التحصیلان و نسبت استاد به دانشجو، روشی عالی برای شروع جستجوی دانشگاه مورد نظر شما و دریافت ایده درباره دانشگاههایی است که میخواهید بیشتر درباره آنها تحقیق کنید.
در جدول زیر اسامی دانشگاههای برتر انگلستان بر اساس رنکینگهای معتبر جهانی QS و THE، و رنکینگ ملی CUG در سال 2024 و 2025 را آوردهایم:
نام دانشگاه | نام دانشگاه به انگلیسی | رتبه بر اساس QS در سال 2024 | رتبه بر اساس QS در سال 2025 | رتبه بر اساس THE در سال 2024 | رتبه CUG در سال 2025 |
دانشگاه کمبریج | University of Cambridge | 2 | 5 | 5 | 1 |
دانشگاه آکسفورد | University of Oxford | 3 | 3 | 1 | 2 |
امپریال کالج لندن | Imperial College London | 6 | 2 | 8 | 5 |
کالج دانشگاهی لندن | University College London | 9 | 9 | 22 | 9 |
دانشگاه ادینبورگ | University of Edinburgh | 22 | 27 | 30 | 15 |
دانشگاه منچستر | University of Manchester | 32 | 34 | 51 | 22 |
کینگز کالج لندن | King’s College London | 40 | 40 | 38 | 24 |
دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE) | London School of Economics and Political Science (LSE) | 45 | 50 | 46 | 3 |
دانشگاه بریستول | University of Bristol | 55 | 54 | 81 | 16 |
دانشگاه وارویک | University of Warwick | 67 | 69 | 106 | 10 |
دانشگاه لیدز | University of Leeds | 75 | 82 | 129 | 23 |
دانشگاه گلاسکو | University of Glasgow | 76 | 78 | 87 | 28 |
دانشگاه دورهام | Durham University | 78 | 89 | 174 | 6 |
دانشگاه ساوتهمپتون | University of Southampton | 81 | 80 | 97 | 20 |
دانشگاه بیرمنگام | University of Birmingham | 84 | 80 | 101 | 12 |
دانشگاه سنت اندروز | University of St Andrews | 95 | 104 | 193 | 4 |
دانشگاه ناتینگهام | University of Nottingham | 100 | 108 | 130 | 30 |
دانشگاه شفیلد | University of Sheffield | 104 | 105 | 105 | 18 |
دانشگاه نیوکاسل | Newcastle University | 110 | 129 | 168 | 26 |
دانشگاه لنکستر | Lancaster University | 122 | 141 | 155 | 11 |
دانشگاه کوئین مری لندن | Queen Mary University of London | 145 | 120 | 135 | 50 |
دانشگاه باث | University of Bath | 148 | 150 | 300 – 251 | 8 |
دانشگاه اکستر | University of Exeter | 153 | 169 | 177 | 14 |
دانشگاه کاردیف | Cardiff University | 154 | 186 | 190 | 27 |
دانشگاه یورک | University of York | 167 | 184 | 147 | 17 |
پس از تهیه فهرستی از دانشگاههایی که ممکن است به آنها علاقهمند باشید، میتوانید با مراجعه به وب سایت هر دانشگاه، برای مشاهده جزئیات بیشتر از جمله اطلاعات رشته، امکانات، بورسیهها و موارد دیگر جست و جو کنید.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله بررسی کردیم، دانشجویان متقاضی مقطع کارشناسی در انگلستان میتوانند فرآیند درخواست را از طریق پلتفرم UCAS طی کنند. نحوه اپلای برای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی نیز از طریق وب سایت دانشگاهها یا در برخی موارد از طریق UCAS انجام میشود. اپلای و پذیرش تحصیلی انگلستان فرآیندی گسترده و گاهی گیج کننده است. اما نگران نباشید، برای اطمینان از نحوه ارسال دقیق و درست درخواست خود میتوانید از خدمات مشاوره و کارشناسی موسسه مهاجرتی زنگنه بهرهمند شوید.
مشاوران و کارشناسان ما با بیش از 15 سال فعالیت در زمینه مهاجرت تحصیلی به انگلستان، از انتخاب دانشگاه مناسب برای شما تا اخذ ویزای تحصیلی انگلستان، همراه شما خواهند بود. برای شروع میتوانید فرم ارزیابی رایگان ما را تکمیل نمایید.
سوالات متداول
نحوه اپلای برای پذیرش از دانشگاههای انگلستان، به مقطع تحصیلی شما بستگی دارد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی، میتوانید از طریق پلتفرم واحد UCAS (سرویس پذیرش دانشگاهها و کالجها) برای حداکثر 5 دوره درخواست دهید. پس از تکمیل درخواست خود، UCAS اطلاعات شما را به دانشگاههای انتخابی شما ارسال میکند. برای تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی معمولا باید درخواست خود را مستقیما به وب سایت دانشگاه ارسال کنید.
UCAS مخفف “سرویس پذیرش دانشگاهها و کالجها” است. این سازمان به درخواستهای اپلای برای دورههای کارشناسی در دانشگاهها و کالج های انگلستان رسیدگی میکند. به بیان دیگر، UCAS یک واسطه بین شما و دانشگاههایی است که قصد تحصیل در آنجا را دارید. شما میتوانید از طریق پلتفرم واحد UCAS برای حداکثر 5 دوره درخواست پذیرش دهید.
به طور کلی این مدارک میتواند شامل پاسپورت معتبر، انگیزه نامه، توصیه نامه، مدرک زبان انگلیسی، مدارک تحصیلی مقاطع قبلی به همراه ریزنمرات رسمی، در صورت نیاز مدرک آزمونهای ورودی مانند آزمون LNAT (برای رشته حقوق)، نمونه کارهای هنری برای رشتههای هنر (پورتفولیو)، رزومه (CV) در صورت وجود، پروپوزال تحقیقاتی برای مقطع تحصیلات تکمیلی
بله، انگیزه نامه بخش ضروری برای اپلای است و شانس شما برای متمایز شدن از سایر متقاضیان را بیشتر میکند. در انگیزه نامه باید متنی بین 1000 تا 4000 کلمه بنویسید و با برجسته کردن استعدادهای منحصر به فرد خود و متقاعد کردن اعضای تیم پذیرش، توضیح دهید که چرا شما انتخاب مناسبی برای دانشگاه آنها هستید و چرا دوره انتخابی شما، انتخاب مناسبی برایتان است.
آزمونهای مختلفی برای اپلای در دانشگاههای انگلستان پذیرفته شده است، که آزمون آیلتس و سپس تافل معمولا رایجتر است. حداقل نمرات آزمون آیلتس نمره 6.0 تا 7.5 و آزمون تافل نمره 90 تا 110 بسته به دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته است.
خیر، فقط برخی از دانشگاهها یا دورههای تحصیلی متقاضیان را ملزم به شرکت در مصاحبه میکنند. (دورههایی از جمله دندانپزشکی، مددکاری اجتماعی و پرستاری، و رشتههای هنری مانند موسیقی، بازیگری و طراحی). برای اطمینان از بهترین نتیجه مصاحبه تحقیق در مورد دانشگاه و آشنایی با ارزشها، برنامهها و دستاوردهای آن بسیار مهم است تا بتوانید در مورد آنها در مصاحبه صحبت کنید.
پیشنهاد پذیرش مشروط به این معنی است که اگر برخی از شرایط پذیرش را نداشته باشید، به عنوان مثال، کسب نمره بالاتری در آزمون زبان، میتوانید پذیرش مشروط دریافت کنید و پس از شرکت در دورههای زبان و کسب نمره قبولی، پذیرش بدون قید و شرط دریافت کرده و برای تحصیل رشته مورد نظر خود آماده شوید.
ددلاینها بسته به مقطع، رشته و در برخی موارد، دانشگاهی که برای آن درخواست میدهید، متفاوت است، اما معمولا اواسط اکتبر (16 اکتبر) آخرین ددلاین در آکسبریج (دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج) و برای اکثر دورههای پزشکی، دامپزشکی و دندانپزشکی است و پایان ژانویه (31 ژانویه) آخرین مهلت برای اکثر رشتههای دیگر در مقطع کارشناسی است. برای مقطع تحصیلات تکمیلی در انگلستان ددلاین مشخصی وجود ندارد و ددلاین مقطع تحصیلات تکمیلی را میتوانید از طریق وب سایت هر دانشگاه بررسی کنید.
به طور کلی، هزینه شهریه برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی از 11،400 تا 38،000 پوند در سال متغیر است. هزینه شهریه دورههای بالینی مانند پزشکی ممکن است سالانه 64،000 پوند باشد. هزینه شهریه در مقطع تحصیلات تکمیلی نیز معمولا از 9،000 تا 30،000 پوند متغیر است.
Clearing فرآیند ارائه شده توسط دانشگاهها برای تکمیل ظرفیت دانشگاهها پس از دورههای درخواست عادی است.
این مطلب براتون مفید بود؟
5 / 5. تعداد رای: 1
امتیازی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.